Catedrala din Toledo din Toledo, obiective turistice Toledo

Catedrala din Toledo, Toledo

Obiective turistice Toledo

(inchisa duminica dupa-amiaza si lunea) se prezinta ca turle gotice si turnuri ce se inalta peste Plaza del Ayuntamiento. Constructia sa a inceput in 1226, insa a fost nevoie de peste 250 de ani pentru a fi terminata, fapt care a dus la o convergenta bizara de stiluri si artisti. Portalul vestic este alcatuit din trei intrari sculptate masiv - Iadul, Izbavirea si Judecata, turla din stanga apartie stilului gotic glamboaiant, iar cupola renascentista din dreapta este realizata de fiul lui El Greco - Jorge Theotocopuli, cel care a realizat si eleganta cladire a primariei.

Accesul se face prin lateral, din Calle Cisneros, unde pentru a vizita Catedrala trebuie sa-ti iei bilet din magazinul de vizavi.

In interior, intre coloanele cu multe striatii si cele 800 de ferestre cu vitralii, prima priveliste este cea a stranei corului, imens si elaborat sculptat. Altarul este o sculptura policroma de proportii gigantice, in stil gotic flamboaiant, infatisand viata lui Hristos.

Bilete de avion spre Toledo:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Toledo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne