Obiective turistice Toledo, de vizitat in Toledo, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Toledo, Spania

Obiective turistice Toledo, Spania

 
Vacanta in Toledo?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Toledo este un orasel cochet aflat in regiunea centrala a Spaniei, Castilla - La Mancha, un teritoriu fertil intre Madrid si Andaluzia. Toledo este unul dintre cele mai mari orase istorice ale Spaniei. Este situat spectaculos pe varful unui deal si inconjurat, practic, de raul Tajo.

Orasul este un punct de interes major in regiune, care datorita apropierii sale de Madrid este des vizitat de straini. Toledo se afla la 70 de kilometri de Capitala Spaniei, care prin numerosele sale monumente si viata nocturna te invita sa zabovesti aici mai mult de o singura zi.

Pictorul grec El Greco a trait si pictat aici pana la moartea sa in anul 1614, lasand in urma sa o nemaipomenita mostenire artistica.

Istoric
In anul 554 dupa Hristos, Toledo devenea capitala vizigota, avand un rol major in urmatoarele opt secole. Sub dominatie maura, a fost un centru comercial infloritor, cand evreii, musulmanii si crestinii lucrau cot la cot. In 1085, cand Toledo a fost cucerit de Alfonso al VI-lea de Castilla si Leon, cele trei comunitati au continuat sa prospere in pace sub dominatia crestina. Asta pana la jumatatea secolului al XIV-lea, cand a inceput persecutarea comunitatii de evrei.

Din 1492 a inceput declinul, odata cu expulzarea si represiunea evreilor si a musulmanilor.

Acum, orasul depinde, in mare parte, de turism si te poate obosi cu nenumaratele meniuri si magazine pline cu suveniruri multilingve. Toledo se prezinta, pentru turisti, ca un labirint de strazi pavate, in panta.

 

De vizitat in Toledo

Vacanta in Toledo cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Toledo:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Toledo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Toledo obiective turistice, Ce poti vizita in Toledo, Top obiective Toledo, Top atractii Toledo, Toledo locuri de vizitat, Locuri de vizitat Toledo, Locuri de vizitat in Toledo, Toledo atractii turistice, Toledo de vizitat, De vizitat in Toledo, Ce vizitam in Toledo, Top atractii turistice Toledo, Top obiective turistice Toledo, Toledo ghid turistic, Calatorii in Toledo.