Amboise din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Amboise, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

Desi acum mai exista numai o parte din Chateau d'Amboise, peretii sai netezi si turnurile din ardezie de pe acoperis inca reprezinta o priveliste frumoasa, dominand Loara si stradutele inguste si incantatoare ale vechiului oras. Mare parte din secolele al XV-lea si al XVI-lea, Amboise a fost resedinta favorita a regilor Frantei si aici a aparut pentru prima data arta renascentista, provenita din Italia.

Francisc I a creat o viata stralucitoare de Curte la Amboise, plina de turniruri, baluri mascate si focuri de artificii realizate de nimeni altul decat Leonardo da Vinci. Dar in 1560, o conspiratie protestanta menita sa-l omoare pe Francisc al II-lea (casatorit cu Maria Stuart) a fost inabusita cu o teribila ferocitate si sute de cadavre au atarnat pe ziduri.

In prezent, dupa multe demolari si dupa o perioada in care a servit ca inchisoare, elegantul castel este din nou pe maini regale, fiind administrat de catre Comte de Paris, mostenitor al tronului Frantei. Bucura-te de privelistea Vaii Loarei de pe terasa acestui castel, viziteaza apartamentele regale din Logis du Roi, in stil gotic de sfarsit de secol XV si urca in Tours des Minimes, care are o extraordinara rampa in forma de spirala, conceputa pentru a permite accesul cu bagaje.

Bijuteria orasului Amboise este Chapelle St-Hubert, construita la sfarsitul secolului al XV-lea, un exemplu uimitor de stil gotic flamboa-iant, care se pare ca adaposteste mormantul lui Leonardo da Vinci.

In 1516, Leonardo a venit la Amboise ca pictor, inginer si arhitect al regelui, aducand cu el unele dintre tablourile sale favorite, printre care si "Mona Lisa". Francisc I l-a instalat la Manoir du Clos-Luce, imediat la iesirea din Amboise, unde poti vizita fosta locuinta a lui Leonardo. Un muzeu dedicat desenelor sale tehnice si experimentelor iti arata simulari pe computer ale catorva dintre cele mai uimitoare inventii ale sale.

La sud de Blois se gaseste parcul Mini-Chateau (tel. 08 25 08 25 22, inchis noiembrie-martie), cu machete ale tuturor castelelor din Valea Loarei.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Amboise:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne