Asezarile trogloditilor din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Asezarile trogloditilor, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

Regiunea Loara concentreaza cel mai mare numar de asezari troglodite din Europa.

Timp de secole, adaposturi rupestre au fost taiate in stanca sau sapate in jurul unui put central si pot fi detectate uneori numai datorita hornurilor ce ies din pamant in mijlocul campului, intre Saumur si Montsoreau, pe ambele maluri ale Loarei, se gasesc sate intregi ridicate din piatra alba si neteda de calcar.

Doue-la-Fontaine are o gradina zoologica subterana, Turquant are mai multe asezari troglodite, iar pe crestele de pe Loara sunt case sapate in stanca.

La Rochemenier, la 6 km nord de Doue-la-Fontaine, pe D69, se gaseste un muzeu al satului cu case troglodite bine pastrate, numit Village Troglodyte. Ciorchinele de incaperi subterane cuprinde hambare, pivnite pentru vinuri si grajduri, precum si locuinte, in folosinta pana prin anii '30.

Mai exista si o incapere de intruniri, unde se putea aduna tot satul pentru veillee, seri lungi de iarna petrecute torcand, spargand nuci sau chiar cantand si dansand.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Asezarile trogloditilor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne