Blois din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Blois, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

Blois este inca dominat de castelul sau maiestuos. Marele turn gotic si; sala s-au pastrat de la fortareata originala, din secolul al XIII-lea.

Adaosurile facute in secolele urmatoare infatiseaza un amestec neobisnuit de stiluri arhitecturale. Ludovic al XII-lea (rege 1498-1515): a transformat fortareata intr-un palat renascentist opulent (blazonul sau, un porc spinos, este prezent peste tot). Fiul sau, Francisc I (rege 1515-1547) a creat magnificele scari ortogonale in forma de spirala, cu deschidere, practic singura cea mai mare atractie, ce face parte din extraordinara aripa Francisc I.

Cabinetul Caterinei de Medici este uimitor pentru dulapurile sale secrete unde se stie ca ea isi ascundea otravurile. Castelul este faimos si pentru uciderea ducelui de Guise la instigarea fratelui sau protestant Henric al III-lea (rege 1574-1589), care se temea de puterea tot mai mare a catolicilor. Mare lucru ce a facut Henric, care a fost el insusi ucis sase luni mai tarziu.

Aripa Ludovic al XII-lea a castelului gazduieste acum Musee des Beaux-Arts Decoratifs si Musee Archeologique, iar gradinile terasate ofera o frumoasa priveliste a orasului, a raului Loara, a podului peste rau din secolul al XVIII-lea si a Bisericii St-Nicolas din secolul al XII-lea. In Orangerie este amenajat un restaurant foarte bun.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Blois:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne