Chambord din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Chambord

Obiectiv turistic din Valea Loarei

Chambord este o opera renascentista de proportii uriase, cu 440 de camere, 86 de scari si 365 de seminee - cate unul pentru fiecare zi a anului. Pana in 1519 a fost un simplu pavilion de vanatoare, cand Francisc I a decis sa-si construiasca cel mai modern castel. El s-a inspirat mult din arhitectura italiana sl l-a invitat pe Leonardo da Vinci sa stea la Amboise.

Este mai mult decat probabil ca Leonardo a desenat primele planuri ale castelului, inclusv schema cu privire la devierea cursului Loarei pentru a curge pe langa castel.

Timp de 25 de ani, 2.000 de mesteri si zidari au muncit pentru a construi Chateau de Chambord. Conceput sub forma unei cruci, corpul centrai are de-o parte si de alta alte patru turnuri unite printr-o Curte. Scara cea Mare urca dinspre corpul central catre un foisor, initial deschis, iar apoi inchis cu ferestre. Faimoasa scara in dubla spirala a fost conceputa in asa fel incat doua persoane care urca sicoboara sa se poata vedea, dar sa nu se poata intalni decat la cele doua capete.

De o parte si de alta a scarilor sunt apartamente si peste tot se vad imagini ale salamandrei, blazonul lui Francisc I. Cele mai mari dintre toate sunt apartamentele regale; in special dormitorul, decorat cu catifea brodata, adaugata de Ludovic al XIV-lea care a terminat castelul in 1685, in vreme ce astepta sa fie construit cel de la Versailles.

Cel mai impresionant dintre toate este acoperisul, cu o multime de frontoane triunghiulare turnuri si turnulete, asemanate de Vivian Rowe' unui oras oriental: "intreg orizontul orasului Constantinopol intr-o singura cladire". Terasele de pe acoperis au fost construite pentru ca intreaga Curte sa poata urmari spectacolele din timpul verii sau pentru solia care anunta intoarcerea regelui de1 la vanatoare. Exista si un superb loc construit in stilul epocii, de unde se supraveghea vasta intindere de 5.500 ha, ce inconjoara si astazi castelul.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Chambord:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne