Chinon din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Chinon

Obiectiv turistic din Valea Loarei

Chinon - un orasel plin de istorie si dominat inca de ruinele intinse ale marii sale fortarete - se vede cel mai bine de pe malul opus al raului Vienne. Formidabilele fortificatii au propria poveste. Dintotdeauna un loc de importanta strategica majora, castelul a jucat un rol-cheiein dls putele anglo-franceze din Evul Mediu.

Regele Angliei Henric al II-lea a locuit in cea mai veche parte a cetatii - Fortul St-Georges, acum demolat, situat la est de Chateau du Milieu si de Vieux Logis - si a murit aici in 1189. Coroana franceza a pus stapanire pe caste], adaugandu-i in secolul urmator o temnita si alte fortificatii. Cel mai bine pastrate parti dateaza din secolul al XIV-lea.

Desi in ruina, peretii masivi ai castelului, zidurile sale semete de aparare si turnurile inalte fac din acest loc un teritoriu interesant de explorat Pe zidurile de la Chateau de Coudray inca se mai pot vedea semnele pline de tristete sapate de Cavalerii Templieri, inchisi aici in 1308 si astep-tandu-si moartea prin ardere pe rug.

Insa Chinon este renumit mai ales ca fiind locul unde Ioana dArc a purtat acea discutie ce i-a marcat destinul, cu Delfinul Carol al VII-lea, pe care l-a recunoscut ascuns in multimea de curteni si
caruia i-a povestit visul sau cum va fi incoronat rege. Memoria ei este evocata la fiecare pas.

Strazile pavate ale orasului medieval sunt incantatoare: strada principala, Rue Voltaire, este marginita de case cu fatade de lemn, si cu intrarile si ferestrele sculptate suni exemple minunate de arta in slil renascentist.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Chinon:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne