Le Loir si Vendome din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Le Loir si Vendome, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

La nord de mareata Loara este raul Le Loir, care curge pana aproape de Angers. Vendome, situat pe o retea de insule formate de Le Loir, este unul dintre cele mai atractive orase din Franta. in Evul Mediu era renumit pentru tabacariile si morile sale, dar si pentru confectionarea manusilor pentru copii. Astazi, vechile case si mori sunt o a doua locuinta pentru parizieni.

Aici s-a nascut Jean-Baptiste de Rochambeau (1725-1807), cel care a condus armata franceza in timpul revolutiei americane. Statuia sa domina Place St-Martin. Cea mai frumoasa priveliste a orasului este Abbaye de la Trinite, cu fatada sa gotica si avand unele dintre cele mai vechi vitralii din Europa.

Pe rau in jos, dupa Vendome este Lavardin, cu case medievale, o biserica romanica si o fortareata. Troo are case ale trogloditilor, construite in jurul movilelor funerare antice. Peste rau, Biserica St.-Jacques-des-Guerets are picturi murale romanice. De la Troo, urmeaza indicatoarele pana la La Possonniere, locul unde s-a nascut in anul 1524 poetul Pierre de Ronsard.

Mai jos se afla Chateau du Lude, construit in secolul al XV-lea. De aici, indreapta-te catre incantatorul oras La Fleche sau inspre sud-vest la Bauge, unde poti vedea Vrai Croix dAnjou, o cruce micuta, dublata, recuperata din cruciade, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, aceasta a fost simbolul Fortelor Franceze libere.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Le Loir si Vendome:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne