Orleans din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Orleans, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

Datorita pozitiei sale strategice, dar vulnerabile, la un mare cot al Loarei, Orleans a avut mult de suferit de-a lungul secolelor, culminand cu devastarea cauzata de al Doilea Razboi Mondial, cand a fost distrus mare parte din centrul orasului. Cu toate acestea, are restaurante bune, magazine excelente (mai ales pe Rue Royale) si parcuri foarte frumoase.

incepe vizita din Place du Martroi, dominata de o statuie a Ioanei d'Arc si exploreaza strazile medievale reconstruite ale vechiului cartier, in Place du General-de-GaulIe se afla reconstructia Maison Jeanne d'Arc, unde ea a stat zece zile dupa ce i-a infrant pe englezi si a fost ridicat asediul asupra orasului Orleans. Hotel Groslot din Place d'Etape este cea mai reusita dintre constructiile renascentiste din oras.

Cathedrale Ste.-Croix, construita in stil gotic in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, a iscat intotdeauna controverse (Proust o considera cea mai urata cladire din Franta), dar este interesanta pentru ciudatele sale turnuri in forma de tort de nunta, pentru nava sub forma de turn si pentru imensa fereastra circulara. Printre muzee se numara Musee des Beaux-Arts cu lucrari de Tintoretto si Velazquez; si Musee Historique et Archeologique, ale carui exponate includ si cateva statui celtice de bronz din secolul al II-lea.

In afara orasului, indreapta-te spre sud catre Olivet, unde te poti imbarcasi poti vizita renumitul Parc Floral de la Source, o rezervatie naturala de 100 ha ce inconjoara un castel din secolul al XVII-lea.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Orleans:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne