Saumur din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Saumur, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

Unul dintre cele mai fermecatoare orase de pe Valea Loarei, Saumur este renumit pentru vinul sau spumos, pentru castel si pentru scolile sale de calarie. Gratioasele turnuri ale castelului datand din secolul al IV-lea se inalta astazi peste oras si peste rau, la fel cum o faceau odinioara in ilustratiile cartii "Tres Riches Heures du Duc du Berry", o carte de ore ce se gaseste acum intr-unui dintre castelele de la Chantilly , adusa la scurt timp dupa constructia castelului.

Pe vremuri se afla sub dominatia regelui Angliei. Saumur a intrat in posesia Frantei in secolul al X!l-lea. Astazi, Chateau de Saumur adaposteste un muzeu excelent dedicat calariei, dar si superbelor colectii de mobilier, tablouri, portelanuri (inchis deocamdata pentru restaurare).

Supravietuind grelelor bombardamente din 1940, castelul este inconjurat de case din piatra elegant restaurate. Stradutele ce serpuiesc prin orasul de la poale sunt marginite de case cu fatade din lemn - intr-una dintre ele a scris Balzac a sa "Eugenie Grandet". In Place St.-Pierre se afla Eglise de St.-Pierre, avand cateva tesaturi deosebite din secolul al XVI-lea.

Ecole Nationale d'Equitation (Scoala Nationala de Echitatie), din St.-Hilaire-St-Florent la vest de Saumur, are o expozitie de sei, donate de catre cei mai priceputi calareti ai armatei franceze. Peste tot in sat poti degusta vinul spumos local, pastrat in pivnitele sapate in stancile ce domina raul. Si ciupercile tot aici sunt crescute; afla mai multe de la Musee du Champignon.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Saumur:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne