Tours din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Tours

Obiectiv turistic din Valea Loarei

Capitala a lui Ludovic al XI-lea, Tours este astazi un oras mare si prosper, care merita vizitat pentru muzeele, magazinele, restaurantele si pentru cladirile sale vechi, dar frumos restaurate.

Cetate importanta chiar de pe vremea galo-romanilor, Tours s-a bucurat de bunastare si renume in Evul Mediu, datorita mormantului renumitului episcop St. Martin (aflat acum in cripta din Noua Bazilica). Orasul a inflorit in timpul Renasterii, devenit faimos pentru matasurile, bijuteriile si armele sale. Dar au urmat cateva secole de declin, culminand cu distrugerile celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1959, orasul a inceput procesul regenerarii sale, ajungand un model de dezvoltare urbana.

Quartier St.-Julien, marginit de rau, este astazi plin de restaurante la moda si de magazine de antichitati. Porneste din Place Plumereau, o piata animata, marginita de cafenele si de cladiri cu fatada de lemn restaurate. in apropiere este Hotel Gouin, o constructie renascentista bogat sculptata, ce adaposteste Musee de l'Hotel de Gouin, avand colectii de arta si de arheologie.

De cealalta parte a Rue Nationale (ce se intinde de-o parte si de alta I Pont Wilson, o reconstructie fidela, din 1978, a podului de piatra de secol XVIII, partial daramat de apa), in fosta abatie St-Julien, se afla Musee des Vins de Touraine. La fel de interesant este si Musee du Compagnonnage de alaturi, dedicat istoriei ghildelor mestesugugului si comertului.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tours:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne