Obiective turistice Valladolid, de vizitat in Valladolid, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Valladolid, Spania

Obiective turistice Valladolid, Spania

 
Vacanta in Valladolid?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

De o modernitate sfidatoare, orasul Valladolid este in plina dezvoltare si are un rol de baza in industria spaniola de masini, insa continua sa detina cateva secrete bine pastrate.

Cu o populatie de 320.000 de locuitorI, Valladolid este unul dintre cele mai mari orase din nordul Spaniei, recunoscut pentru rafinamentul si diversitatea arhitecturala.

Istoria sa este simbolizata de Piaza Mayor, reconstruita in 1631 dupa un incendiu, dar si impresionanta colectie de sculpturi de la Museo Nacional de Escultura. In centrul sau, partial pietonal, este usor sa te descurci, iar magazinele sunt excelente. Intr-o nota mai hedonista, in fiecare an la jumatatea lunii octombrie, orasul gazduieste competitia nationala de tapas.

Valladolid a jucat un rol important in istoria Spaniei. Regele Fernando si Regina Isabel s-au casatorit aici, in 1469, si a servit ca loc de intalnire a Curtii spaniole in mai multe randuri atat in Evul Mediu, cat si in Epoca Moderna. De asemenea, a fost un punct de intalnire pentru exploratori, cum ar fi Fernando de Magallanes, care a venit aici pentru a discuta despre planurile sale de navigatie. Valladolid a fost orasul de resedinta al lui Miguel de Cervantes, celebrul autor al nuvelei Don Quijote, dar si locul in care renumitul explorator Cristofor Columb a murit, in 1506.

Valladolid a fost un oras de regi, regine si figuri proeminente ale istoriei spaniole. Istoria a lasat o amprenta puternica aici, o amprenta care este vizibila in diversitatea sa arhitecturala.

In prezent, orasul este unul dintre cele mai mari din regiunea Castilla - Leon. Se afla la mai putin de doua ore de mers cu masina de Madrid, are o retea extinsa de drumuri, servicii de calitate si o atmosfera plina de viata, cu o multime de activitati artistice si culturale. Este un loc perfect pentru cumparaturi, dar si pentru relaxare, dispunand de o multime de cafenele si terase fermecatoare si hotelurile excelente.

 

De vizitat in Valladolid

Vacanta in Valladolid cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Valladolid:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Valladolid:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Valladolid obiective turistice, Ce poti vizita in Valladolid, Top obiective Valladolid, Top atractii Valladolid, Valladolid locuri de vizitat, Locuri de vizitat Valladolid, Locuri de vizitat in Valladolid, Valladolid atractii turistice, Valladolid de vizitat, De vizitat in Valladolid, Ce vizitam in Valladolid, Top atractii turistice Valladolid, Top obiective turistice Valladolid, Valladolid ghid turistic, Calatorii in Valladolid.