Gradinile Marii din Varna, obiective turistice Varna

Gradinile Marii

Obiectiv turistic din Varna

Este unul dintre principalele obiective turistice din Varna, situat pe faleza inalta si oferind panorama Marii Negre din multe locuri. Razoare de flori colorate, palcuri pitoresti de arbori, alei umbrite, zone de apa si monumente - toate acestea sunt caracteristicile unei adevarate opere de arta.

Crearea sa a inceput la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand municipalitatea orasului l-a angajat pe arhitectul peisagist ceh Anton Novak, care beneficia de o vasta experienta, castigata in gradinile palatelor vieneze. Locul ales pentru parc a fost in exteriorul zidurilor cetatii.

Tot in parc, in apropiere de malul marii, a fost amenajata prima plaja din Varna, in 1926, cu o scara monumentala din piatra cu terase deasupra falezei. In parc exista multe locuri de relaxare sau care merita sa fie vizitate: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Naval, Planetarium, Gradina zoologica, Terariul, Teatrul de vara, Delfinariul si Acvariul, un bazin pentru inot, terenuri de tenis, restaurante, cafenele, discoteci si zone de joaca pentru copii. La intrare exista un complex in care se tin festivaluri si o colonada cu arcade.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Varna:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gradinile Marii:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne