Muzeul Parc Vladislav Warnehczyk din Varna, obiective turistice Varna
Home Orase Obiective turistice Varna Muzeul Parc Vladislav Warnehczyk

Muzeul Parc Vladislav Warnehczyk

Obiectiv turistic din Varna

Situat in nord-estul orasului, muzeul este dedicat bataliei istorice din 1444. La sfarsitul secolului al XIV-lea si inceputul secolului al XV-lea, armatele Imperiului Otoman au inaintat fara oprire spre Europa, cucerind succesiv state crestine dezbinate de conflicte interne.

O incercare de oprire a paganilor a fost crearea unei armate crestine formata din unguri, polonezi, cehi, croati si bulgari, care era condusa de Vladislav al III-lea Warnehczyk, rege al Poloniei si Ungariei, si lancu de Hunedoara, voievodul Transilvaniei.

Cruciadele antiotomane au avut loc in 1443 si 1444 (din armata cruciata au facut parte si 7000 de osteni romani condusi de fiul lui Vlad Dracul). Dupa ce a trecut cu bine Dunarea, oastea s-a indreptat catre Varna, unde pe malul lacului s-a dat batalia cu otomanii. In Evul Mediu nivelul marii scazuse si regiunea era pe atunci o mlastina greu de strabatut. In aceste conditii, armurile de fier si armamentul greu al cruciatilor s-au dovedit fatale.

Mii de soldati crestini au fost ucisi, iar regele Vladislav a fost inconjurat si decapitat, ramanand in istorie cu porecla Warnehczyk. Iancu de Hunedoara a reusit sa scape impreuna cu o mana de soldati. Rezultatul nefast al bataliei le-a oferit turcilor posibilitatea de a cuceri intreaga peninsula balcanica.

 
Bilete de avion spre Varna:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Parc Vladislav Warnehczyk:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne