Obiective turistice Vergina, atractii turistice Vergina, Grecia.
  Orase Obiective turistice Vergina, Grecia

Obiective turistice Vergina

, Grecia
Publicat la: 2014-02-06

Una dintre cele mai incredibile descoperiri arheologice facute in Grecia in secolul trecut a fost cea din 1977, cu ocazia sapaturilor la mormintele regale din Vergina, la 13 km departare de orasul Veria.

Vergina a fost identificata drept capitala macedoneana antica Agai, abandonata ulterior in favoarea cetatii Pella.

Descoperirea a fost realizata de profesorul Manolis Andronikos (1919-1992), care a dezvelit una dintre intrarile in mormant, insa, spre deosebire de Heinrich Schliemann, care era mereu extrem de sigur pe el, Andronikos nu a sustinut ca ar sti dinainte ce se ascunde inauntru.

Se crede ca descoperirea era locul de ingropaciune al regelui Filip al II-lea al Macedoniei, tatal lui Alexandru cel Mare, datand din secolul al IV-lea I.Hr.

Scheletul era complet, conservat in interiorul unui cosciug de aur decorat cu emblema macedoneana reprezentand o stea cu 16 colturi. Descoperirea a echivalat cu rescrierea cartilor de istorie, deoarece mult timp se crezuse ca regii macedoneni erau ingropati la Edessa.

Descoperirea acestor morminte, urmata de cea a altor doua morminte regale aflate in apropiere, a generat o activitate frenetica in sit. Aici se desfasoara chiar si in prezent cercetari arheologice de amploare, lucru care va conferi vizitei tale inca un strop de emotie.

Bilete de avion spre Vergina:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Vergina:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Vergina:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Vergina - Long: 22.315811, Lat: 40.487797

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Vergina, atractii turistice Vergina, de vizitat in Vergina, obiective Vergina, atractii Vergina, turism Vergina.