Obiective turistice Vergina, de vizitat in Vergina, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Vergina, Grecia

Obiective turistice Vergina, Grecia

 
Vacanta in Vergina?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Una dintre cele mai incredibile descoperiri arheologice facute in Grecia in secolul trecut a fost cea din 1977, cu ocazia sapaturilor la mormintele regale din Vergina, la 13 km departare de orasul Veria.

Vergina a fost identificata drept capitala macedoneana antica Agai, abandonata ulterior in favoarea cetatii Pella.

Descoperirea a fost realizata de profesorul Manolis Andronikos (1919-1992), care a dezvelit una dintre intrarile in mormant, insa, spre deosebire de Heinrich Schliemann, care era mereu extrem de sigur pe el, Andronikos nu a sustinut ca ar sti dinainte ce se ascunde inauntru.

Se crede ca descoperirea era locul de ingropaciune al regelui Filip al II-lea al Macedoniei, tatal lui Alexandru cel Mare, datand din secolul al IV-lea I.Hr.

Scheletul era complet, conservat in interiorul unui cosciug de aur decorat cu emblema macedoneana reprezentand o stea cu 16 colturi. Descoperirea a echivalat cu rescrierea cartilor de istorie, deoarece mult timp se crezuse ca regii macedoneni erau ingropati la Edessa.

Descoperirea acestor morminte, urmata de cea a altor doua morminte regale aflate in apropiere, a generat o activitate frenetica in sit. Aici se desfasoara chiar si in prezent cercetari arheologice de amploare, lucru care va conferi vizitei tale inca un strop de emotie.

 

De vizitat in Vergina

Vergina obiective turistice, Ce poti vizita in Vergina, Top obiective Vergina, Top atractii Vergina, Vergina locuri de vizitat, Locuri de vizitat Vergina, Locuri de vizitat in Vergina, Vergina atractii turistice, Vergina de vizitat, De vizitat in Vergina, Ce vizitam in Vergina, Top atractii turistice Vergina, Top obiective turistice Vergina, Vergina ghid turistic, Calatorii in Vergina.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne