Top obiective si atractii turistice de vizitat in Viena.
Home Orase Obiective turistice Viena, Austria

Viena, Austria

Viena este un oras mare, cu multe obiective turistice. Viena este capitala Austriei si cel mai mare oras al Republicii Austria. Viena este orasul principal din Austria, cu o populatie de aproximativ 1,7 milioane, mai mult de 25% din populatia Austriei, si este de departe cel mai mare oras din Austria.

Este al 10-lea oras ca numar de locuitori din Uniunea Europeana. Viena este gazda a numeroase organizatii internationale majore, cum ar fi Organizatia Natiunilor Unite si a OPEC.

Viena se afla in partea de est a Austriei si este aproape de frontierele din Republica Ceha, Slovacia si Ungaria. Alaturi de Bratislava, Viena formeaza o regiune metropolitana cu 3 milioane de locuitori, iar aceasta regiune este denumita Twin City. In 2001, centrul orasului a fost desemnat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Despre Viena se spune ca este "The City of Dreams" pentru frumusetea si obiectivele sale turistice.

Viena isi are radacinile la inceputul lui Celtic si asezarile romane care au transformat Viena intr-un oras medieval si baroc, capitala a Imperiului Austro-Ungar. Centrul istoric al Vienei este bogat in ansambluri arhitecturale, castele baroce, gradini, precum si monumente si parcuri.

Intr-un studiu din 2005 facut pe orasele lumii, Economist Intelligence Unit a clasat Viena pe primul loc (la egalitate cu Vancouver, Canada), pentru calitatea vietii. Aceasta evaluare a fost reflectata si de Studiul Mercer din 2009 si 2010. Orasul a fost pe locul 1 la nivel global pentru, cultura si inovatiei in 2007 si 2008. Viena gazduieste in mod regulat conferinte de planificare urbana si este adesea folosit ca un studiu de caz de catre urbanisti.

In fiecare an din 2005 pana in prezent, Viena a fost numarul unu in lume ca destinatie de congrese si conventii internationale, contribuind astfel la atragerea a circa cinci milioane de turisti pe an care reprezinta un record de aproximativ trei turisti pe cap de locuitor.

Vezi harta metrou Viena - Click aici!

VelTravel

Obiective turistice Viena

Tag: Obiective turistice Viena, Atractii turistice Viena, De vizitat in Viena, Ce vizitam in Viena, Top atractii turistice Viena, Top obiective turistice Viena, Ghid turistic Viena.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne