Obiective turistice Worms, Germania
Home Orase Obiective turistice Worms, Germania

Obiective turistice Worms, Germania

 

Speyer, Mainz si Worms au fost Orase Imperiale Libere si centre majore ale culturii crestine si evreiesti in Evul Mediu. Prima sinagoga din Germania si cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa care s-a mai pastrat, ambele din secolul al XI-lea, sunt in Worms.

Desi devastat in al Doilea Razboi Mondial, Worms (pronuntat vaurms) se numara printre cele mai vechi orase din Germania, cu o istorie de 6.000 de ani. Colonizat candva de romani, Worms a devenit ulterior unul dintre orasele imperiale ale Sfantului Imperiu Roman. Peste 100 de diete imperiale s-au tinut aici, printre care cea din 1521, cand Martin Luther si-a pledat cauza. Alaturi de frumoasa catedrala romanesca, Worms este un centru al comertului de vinuri.

Worms a devenit o garnizoana importanta pe timpul romanilor, dar este mai bine cunoscut pentru cea mai mare legenda a sa, Cantecul nibelungilor (Nibelungenlied), rezultata din regatul de scurta durata infiintat de Gunther si tribul lui burgund la inceputul secolului al V-lea. Povestea lunga si complexa a capatat forma finala in secolul al XII-lea si se refera la iubire, tradare, lacomie, razboi si moarte. Ea se sfarseste cand hunul Attila ii invinge pe nibelungi (burgunzi) si le distruge Curtea: comoara lor este pierduta si eroii lor mor. Unul dintre episoadele cele mai faimoase relateaza felul in care tradatorul si intrigantul Hagen azvarle in Rin comoara nibelungilor. Langa podul Nibelungen exista o statuie din bronz a lui Hagen in momentul actiunii respective. Poate ca Nibelungenlied este o legenda, dar se bazeaza pe un fapt real. De exemplu, se spune ca aici ar fi trait o regina si se stie de asemenea faptul ca un trib burgund a fost invins in anul 436 de Attila pe teritoriul actualei Ungarii.

Orasul a redevenit prosper abia dupa ce Carol cel Mare l-a repopulat, dupa 400 de ani, facandu-l una dintre principalele asezari ale imperiului sau. Worms era mai mult decat un centru administrativ si comercial - in acelasi timp era un mare oras ecleziast. Prima expresie a importantei sale religioase a fost catedrala originala, sfintita in 1018. Intre 1130 si 1181, ea a fost reconstruita in trei etape in biserica pe care o vedeti azi.

Atractii turistice Worms

Tag: Obiective turistice Worms, Atractii turistice Worms, De vizitat in Worms, Ce vizitam in Worms, Top atractii turistice Worms, Top obiective turistice Worms, Ghid turistic Worms.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne