Obiective turistice Wurzburg, Germania
Home Orase Obiective turistice Wurzburg, Germania

Obiective turistice Wurzburg, Germania

 

Orasul Wurzburg creat in stil baroc, perla Drumului Romantic, este un exemplu principal a ceea ce se intampla atunci cand mari genii au la dispozitie o mare avere. Avandu-si originea in secolul al X-lea, Wurzburg a fost condus de printi-episcopi puternici (si bogati) care au creat orasul cu toate trasaturile de exceptie care se pot observa in zilele noastre.

Orasul este la intersectia a doua rute de negutatori, intr-o vale calma, imprejmuita de dealuri pline de vita-de-vie. Festung Marienberg, un castel fortificat aflat pe dealul abrupt de cealalta parte a raului Main domina orasul. Construita intre 1200-1600, fortareata a fost resedinta printilor-episcopi timp de 450 de ani.

Wurzburgul din zilele noastre este departe de a fi cel original. Pe 16 martie 1945, cu 7 saptamani inainte de capitularea Germaniei, Wurzburg a fost distrus aproape in totalitate de catre raidurile masive de bombardamente ale trupelor Aliate. Raidul de 20 de minute a distrus 87% din oras si a ucis cel putin 4000 de oameni.

Majoritatea cladirilor renumite ale orasului au fost readuse la splendoarea anterioara. In afara unor cladiri cu magazine moderne, majoritatea cladirilor din oras au fost reconstruite in mod autentic.

Atractiile turistice sunt la cel mult 2 km una de cealalta. Puteti sa va incepeti turul din Marktplatz (Zona de Piete) de la oficiul turistic al orasului, din conacul Haus zum Falken. Luati-va harta turistica in engleza care are notata pe ea o ruta. Semnele rosii din intregul oras arata drumul care leaga principalele atractii.

Chiar langa Haus zum Falken este una dintre cele mai frumoase biserici ale orasului, delicata Marienkapelle. Parasiti piata pe iesirea de est si indreptati-va inspre nord, trecand pe langa Augustin-Erkirche, o fosta biserica dominicana, si veti ajunge in cateva minute la imensa Juliuspromenade.

Unul dintre cele mai importante moduri de a lua contact cu Drumul Romantic este pe bicicleta, mai ales pentru ca drumul, care merge destul de mult pe langa cursurile unor rauri, este in mare parte fara pante. Chiar daca pedalati tot drumul de la Wurzburg la Ftissen, nu va trebui sa urcati pe niciun munte.

La poalele Alpilor, veti avea cateva pante mai lungi, dar chiar si acestea pot fi trecute de catre un ciclist obisnuit. Bineinteles, daca doriti sa evitati pantele cu totul, porniti din Ftissen si apoi coborati in directia opusa, urmand cursul raului Lech.

Exista trei moduri de a parcurge Drumul Romantic pe bicicleta. Unul este cel in care va luati cat mai putine bagaje si va gasiti pe drum locuri in care sa innoptati. O alta posibilitate este sa aveti camere rezervate de catre operatorii unor tururi turistice, iar grupul dumneavoastra va poate transporta bagajele. De asemenea, puteti face excursii de 1 zi. Majoritatea oficiilor turistice si hotelurilor bune de pe Drumul Romantic pot oferi biciclete, harti si informatii legate de calatoriile locale si regionale cu bicicleta.

Biroul Drumului Romantic din Dinkelsbiinl are o brosura cu harti detaliate pentru ciclisti, iar Drumul Romantic pentru biciclete este semnalizat pe intreaga sa lungime de 420 km. in orice oras de pe Drumul Romantic te poti imbarca in autobuzele Deutsche Touring (cu remorca pentru biciclete), care face intreaga lungime a Drumului Romantic in fiecare zi.

Atractii turistice Wurzburg

Tag: Obiective turistice Wurzburg, Atractii turistice Wurzburg, De vizitat in Wurzburg, Ce vizitam in Wurzburg, Top atractii turistice Wurzburg, Top obiective turistice Wurzburg, Ghid turistic Wurzburg.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne