Obiective turistice York, Anglia
Home Orase Obiective turistice York, Anglia

Obiective turistice York, Anglia

 

York-ul este cel mai frumos orasel din nordul Angliei. Are ziduri de aparare stravechi, stradute inguste, muzee si biserici impresionante. Orasul a dat numele celebrului comitat Yorkshire, considerat cel mai mare din intreaga tara.

Orasul se intinde sub dominatia catedralei inconjurate de ziduri medievale (York Minster). Spre deosebire de alte orase britanice, York-ul are un inel complet de zid, de aproape 5 km, cu o inaltime de 5-6 metri, in cele mai multe locuri. Zidurile au supravietuit timp de aproximativ opt secole asediilor si bombardamentelor aeriene.

Ceea ce te atrage in York este chiar reteaua de strazi medievale si alei incalcite, care te poarta de la un capat la altul, de la Gillygate si Davygate, Fossgate Goodramagate si Stonegate. Tot aici se afla si Whipmawhop-ma-gate, al carei nume nu a fost niciodata tradus intr-un mod satisfacator.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice York

Tag: Obiective turistice York, Atractii turistice York, De vizitat in York, Ce vizitam in York, Top atractii turistice York, Top obiective turistice York, Ghid turistic York.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne