Top obiective si atractii turistice de vizitat in Zakynthos.
Home Orase Obiective turistice Zakynthos, Grecia

Zakynthos, Grecia

Aflata la sud de Kefalonia si legata de aceasta prin diferite curse de feribot, Zakynthos este o insula destul de indragita de turisti. In afara de minunatele sale plaje cu nisipuri fine, insula mai are si un avantaj unic: este principala zona din Mediterana in care cuibareste testoasa-verde-de-mare.

Cu faleze spectaculoase, ape albastre si limpezi, Plaja Epavei este o oprire populara in cursul tururilor de insula.

Testoasele si-au facut cuiburi in Golful Laganas timp de mii de ani, dar, dupa explozia industriei turistice, s-au vazut concurate pentru accesul pe plaja cu nisip fin si minunat in care isi depun ouale. Desi testoasele ieseau pe plaja pentru a-si depune ouale doar in timpul noptii, cuiburile le erau deranjate in timpul ziei de turisti veniti la plaja.

In timpul noptii, luminile si muzica provenite de la barurile si discotecile din ce in ce mai numeroase deranjau si dezorientau testoasele. In plus, mai aveau si nesansa ca locurile lor de cuibarit sa se afle pe un teren excelent pentru constructii.

Din fericire, autoritatile au facut o multime de pasi in directia protejarii intr-o oarecare masura a testoaselor, existand zone ale plajei lungi de 14 km pe care turistii veniti in vacanta nu au acces.

VelTravel

Obiective turistice Zakynthos

Tag: Obiective turistice Zakynthos, Atractii turistice Zakynthos, De vizitat in Zakynthos, Ce vizitam in Zakynthos, Top atractii turistice Zakynthos, Top obiective turistice Zakynthos, Ghid turistic Zakynthos.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne