Catedrala din Zamora din Zamora, obiective turistice Zamora

Catedrala din Zamora

Obiectiv turistic din Zamora

Neobisnuit de indesata catedrala din Zamora, datand din secolul al XII-lea, are o cupola frumos decorata cu dale in forma de scoica si o clopotnita romanica si un portal sudic.

In interior, admirati stranele corului elaborat sculptate si statuia lui Hristos, de o perfectiune anatomica deosebita, din Capilla de San Bernardo. Galeria din secolul al XVII-lea duce in muzeu, unde se gasesc obiecte de argint remarcabile si desavarsite tapiserii flamande din secolul al XV-lea, dintre care patru ilustreaza Razboiul Troian.

Catedrala este una dintre cele mai interesante obiective turistice ale orasului. Nu ratati bolta sa, care a servit atat ca element de arhitectura, cat si de decor, iar fatada sudica adaposteste frumoasa Poarta Episcopului (Puerta del Obsipo). In interiorul catedralei se pot vedea piese interesante de arta datand din secole diferite, inclusiv o colectie de tapiserii flamande.

 
Bilete de avion spre Zamora:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Zamora:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne