Mancare specifica Capri
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Capri nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria din Capri ofera o gama larga de mancaruri gustoase, sanatoase si apetisante. Exista o serie de retete pe baza de peste, creveti la gratar, aromatizate cu ierburi aromate. Ar trebui sa mentionam de asemenea calmarul umplut, reteta traditionala delicioasa.
Unul dintre felurile cele mai cunoscute este ravioli in stil Capri: foaie subtire de paste de casa care se umple cu branza caciotta, maghiran si parmezan, servit intr-un sos de rosii si busuioc proaspat. Salata Caprese, usoara, dar gustoasa, este facuta din tomate feliate si mozzarella (mozzarella tipica din Campania), frunze proaspete de busuioc intregi si un firicel ulei de masline extra-virgin.
Cand vine vorba de carne, pe primul loc se afla prepelita salbatica, pregatita cu un sos facut din vin, pancetta nesarata si mazare prajita in vin alb.
In ceea ce priveste desertul, va recomandam tortul traditional Caprese, realizat din migdale si ciocolata.
Vinul cel mai renumit este Capri bianco, realizate din struguri Falanghina, Greco si Biancolella si este excelent cand il seviti alaturi de crustacee.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la