Mancare specifica Catania
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Catania nu trebuie evitata sub nicio forma!Orasul Catania este mandru de unele specialitati, cum ar fi Arancino (in forma de con croquette, umplute cu carne, orez, sos de rosii, branza si mazare), precum si multe alte tipice zonei. Pestele este, de asemenea, bun, deoarece Catania este un oras port. Orasul este, de asemenea, cunoscut pentru carnea de cal, mai ales in unele zone in jurul "manastirii benedictina".
O alta specialitate este celebru Paste alla Norma, care consta in paste fainoase (in general, macaroane), imbracat cu sos de rosii si acoperite cu felii de vinete prajite, ricotta ras, salata si busuioc proaspat. Produsele de patiserie Catanese includ intreaga lume celebru Cannolo alla Ricotta, "Cassatella di Sant'Agata" si "Pasta di Mandorla" (bazat pe migdale).
In timpul verii, micul dejun tipic consta in "granita" (un fel de serbet de migdale sau mure negre), servit cu o paine rotunda dulce ("brioscia"): aceasta este o combinatie hranitoare si racoritoasa, care pot fi gasite in aproape orice bar din oras.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
