Mancare specifica Insula Brac
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Insula Brac nu trebuie evitata sub nicio forma!In afara de felurile traditionale de mancare dalmate, pe Insula Brac gasim si numeroase specialitati culinare specifice.
Mieii din Brac care nu au gustat deloc iarba, ci doar laptele mamei lor sunt foarte cunoscuti, inca din cele mai vechi timpuri: VITALAC este un aperitiv deosebit de apreciat de gurmanzi si contine organe de miel (ficat, inima, plamani) infasurate in miel. Dupa ce sunt tinute pe carbunii inchinsi, betele sunt ambalate in intestinele de miel si apoi se intoarc pe partea cealalta pentru inca o ora. VITALAC este apoi taiat si mancat.
O alta specialitate este BUTALAC - picior de miel umplut si aromatizat cu ierburi parfumate si stropit cu vin. De asemenea, trebuie incercata si tocana de miel (janjeci tingul).
Branza locala este, de asemenea, destul de celebra. PROCIP este o specialitate din branza proaspata - nu mai vechi de 24 de ore, care se taie in felii, iar apoi sunt coapte in zahar caramelizat.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la