Mancare specifica Luxemburg
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Luxemburg nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria Luxemburgului imbina esenta Germaniei cu supletea franco-belgiana. Pastravul, stiuca si racii se prepara excelent; la fel si prajiturile. Restaurantele sunt foarte similare cu cele din restul Europei. Vinurile Moselle se aseamana cu cele de pe Rin, insa sunt mai seci decat vinurile frantuzesti mai fructate. O alta specialitate este berea, o adevarata industrie nationala.
Feluri traditionale sunt Carre de porc afume (carne de porc afumat cu fasole sau varza), Cochon de lait en gelee (porc de lapte in gelatina), Jambon d Ardennes (faimoasa sunca afumata de Ardeni) si sufle de omleta cu kirsch, un fel de visinata.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
