Mancare specifica Sibiu
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Sibiu nu trebuie evitata sub nicio forma!Una dintre gustarile preferatesunt mititeii la gratar - rulouri de carne tocata de vita, porc si oaie - insotiti de mustar, paine alba si un pahar de bere romaneasca.
Nu lipsesc traditionalele sarmale (foi de varza sau vita de vie, umplute cu un amestec de carne tocata de porc sau vita, rulate si gatite pe un pat de varza taiata marunt), salata de vinete, tocana romaneasca (o fiertura scazuta cu multa carne), ciorba taraneasca si delicioasa mamaliga - considerata felul de mancare national si se serveste cu branza sau smantana, carne sau sarmale.
Bucataria romaneasca cuprinde si aluaturi si deserturi incredibile: papanasi (o gogoasa calda inecata in dulceata si valuri de smantana) sau baclava turceasca si serbet.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
