Obiective turistice Barcelona, Spania
Home Orase Obiective turistice Barcelona, Spania

Obiective turistice Barcelona, Spania

 

Orasul a explodat odata cu organizarea Jocurilor Olimpice din 1992, si de atunci a cunoscut un avant fara egal, in anii cenusii ai dictaturii lui Franco (1939-1975), orasul se lupta sa-si mentina viata politica proprie, in ciuda represaliilor autoritatilor centrale.

Azi, Barcelona se afla printre aspirantii la titlul de glorie in domenii precum arta dramatica, afaceri, gastronomia si design, in timp ce identitatea sa catalana se manifesta fara retineri.

Printre atractiile si obiectivele turistice din Barcelona se numara ruinele romane, dar si moderna arhitectura contemporana, cu o doza suficienta de stil gotic si modernist. Artisti mari ai secolului al XX-lea, precum Pablo Picasso, Joan Miro si Antoni Tapies, isi au fiecare muzeul sau. Gran Teatre din Liceu si ingenioasa sala de concerte a lui Rafael Moneo, Auditorio Municipal, prezinta spectacole memorabile.

Pentru turisti, cel mai bun loc de pornire pentru a vizita toate atractiile si obiectivele turistice este Barri Gotic (cartierul gotic), unde catedrala, palatele si muzeele se fac ecoul zenitului dibaciei comerciale a catalanilor.

In anii 1990, zona portului a fost transformata dintr-o zona murdara si neglijata intr-o fereastra luminoasa a culturii si gastronomiei. Principala artera a zonei este La Rambla, un lung bulevard ce se intinde de la Placa de Catalunya la statuia lui Cristofor Columb de langa port.

La sud de La Rambla se afla noul district la moda Raval, cu muzeul de arta contemporana, in timp ce spre nord, La Ribera si Born prezinta istoria si inovatia. Dezvoltarea zonei de la malul marii continua spre nord dupa cladirea Forumului a lui Herzog si de Meuron.

Spre vest se intinde reteaua de strazi din Eixample. Cele mai multe monumente si obiective turistice art nouveau ale Barcelonei se afla aici, in fata magazinelor de moda si restaurantelor.

De asemenea, tot aici poti admira uimitoarele spirale ale capodoperei lui Gaudi, Sagrada Familia si, mai in spre interior, parcul sau, Guell. Cele mai multe dintre cele 40 de muzee deosebite ale Barcelonei se afla pe dealul Montjuic, unde poti ajunge cu telecabina, din port.

Transportul public, in special metroul, este usor de folosit, restaurantele sunt de foarte buna calitate si dealurile dimprejur si marea intregesc planul general al orasului.

 
&
 

Vezi harta metrou Barcelona - Click aici!

 
 
 

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Barcelona

Tag: Obiective turistice Barcelona, Atractii turistice Barcelona, De vizitat in Barcelona, Ce vizitam in Barcelona, Top atractii turistice Barcelona, Top obiective turistice Barcelona, Ghid turistic Barcelona.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne