Obiective turistice Bingen, Germania
Home Orase Obiective turistice Bingen, Germania

Obiective turistice Bingen, Germania

 

Ca si Rudesheim, Bingen este o poarta spre Mittelrhein. De aici pana la Koblenz se intinde cea mai mare concentratie de castele de pe valea Rinului. Majoritatea dateaza din secolele XII-XIII, dar au fost distruse in 1689, cand trupele franceze le-au asaltat in mod sistematic si le-au incediat in timpul razboiului pentru succesiunea palatinatului. In principal, datorita familiei regale prusace si inclinatiei pentru restaurarea monumentelor istorice, multe dintre castelele de pe Rin au fost reconstruite si reamenajate in secolul al XlX-lea si la inceputul secolului al XX-lea.

Bingen este martor la unirea celor doua fluvii, Rin si Nahe, langa o intindere de ape inselatoare si repezi, loc cunoscut sub numele de Binger Loch (Groapa Bingen). Chiar de la inceputurile sale, Bingen s-a dezvoltat ca un important centru comercial, pentru ca aici, ca si in Rudesheim, pe malul celalalt, marfurile erau transferate de pe vas pe tarm pentru a evita contactul cu zona apelor nenavigabile. Bingen era, de asemenea, punctul de intersectie pentru rutele comerciale romane intre Mainz, Koblenz si Trier. Datorita pozitionarii centrale, orasul a devenit un punct strategic pentru comertul cu vin, fapt ce se pastreaza si in ziua de azi. Timp de 11 zile se organizeaza la inceputul lui septembrie un festival al vinului, numit Winzerfest.

In repetate randuri, Bingen a fost distrus de razboaie si incendii; de aceea, exista multe ruine, insa putine dovezi arheologice din trecut mai sunt vizibile si in ziua de azi.

Cele trei castele deschise pentru vizitatori, langa Trechtingshausen (exista indicatoare pe B-9) ii vor fascina pe iubitorii de istorie si arta. De la intrarea pe poarta fiecarui castel, ganditi-va la ce curaj au avut cei care au construit aceste fortarete sau castele masive (Burg) pe stancile pietroase cu vedere spre Rin. Ele au fost lasate in paragina o data sau de mai multe ori in decursul perioadelor agitate de-a lungul istoriei. Zidurile exterioare sau camerele din interior evoca inca momente din trecutul medieval al Germaniei, dar si din perioada romantismului german, din secolul al XlX-lea. Puteti admira panorame asupra Rinului de pe terasele castelului, unde se servesc cafea, prajituri sau vinuri locale.

Atractii turistice Bingen

Tag: Obiective turistice Bingen, Atractii turistice Bingen, De vizitat in Bingen, Ce vizitam in Bingen, Top atractii turistice Bingen, Top obiective turistice Bingen, Ghid turistic Bingen.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne