George Square din Glasgow, obiective turistice Glasgow

George Square, Glasgow

Obiective turistice Glasgow

Cladiri cetatenesti marete domina piata, in special uriasul Birou Judecatoresc din 1888. St. Vincent Street merge spre vest, strajuita de minutioase sculpturi victoriene: unicorni deasupra usii Vechiului Oficiu Postal, coloane clasice sprijina Vechea Banca a Scotiei (acum transformata in carciuma) si impunatoarele cladiri din gresie roz ale Biroului Judecatoresc si ale Companiei de Asigurare Liverpool, Londra si Globe. Compara aceste temple comerciale cu liniile moderne ale birourilor Prudencial si cu indrazneala stilurilor cladirilor de la numerele 151 pana la 155.

La nord de Vincent Street si paralela cu aceasta este vestita Sauchiehall Street, candva cea mai zgomotoasa artera din oras, si mai la nord, la nr. 145, pe Buccleuch Street, se afla Tenement House (NTS), un bloc de apartamente construit in 1892.

Etajul superior este intesat de lucrurile lui Agnes Toward, o dactilografa care a locuit aici din 1911 pana in 1965. Cand s-a mutat pentru a se interna in spital, in apartamentul ei, timpul a incetat sa mai curga.

Bilete de avion spre Glasgow:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa George Square:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne