Obiective turistice Glasgow, Scotia
Home Orase Obiective turistice Glasgow, Scotia

Obiective turistice Glasgow, Scotia

Eliberarea Glasgow-ului de reputatia sumbra pe care o avea a constituit un miracol modern. Acum doar 20 de ani, Capitala Culturala a Europei in 1990 si Orasul Arhitecturii si Designului in Marea Britaniein 1999 era cunoscuta pentru rata mare a somajului, violenta si mahalalele sale. Dar Glasgow-ul datoreaza foarte multe mostenirii sale industriale, nu in cele din urma superbele colectii donate orasului de catre Sir William BurrelL care a fost o personalitate.

In secolul al XVIII-lea, negustorii din Glasgow, imbogatiti din comert transatlantic cu bumbac, rom si tutun, au pus bazele unui oras industrial cu locuinte frumoase, birouri mari si depozite. Bancherii si agentii de asigurari din epoca victoriana au construit piete si terase frumoase.

In secolul al XIX-lea, populatia orasului a crescut de zece ori. Santiere navale se insirau pe raul Clyde, topitoriile de fier si industria de masini grele au prosperat. S-a format aici una dintre cele mai sarace mahalale din Europa si a persistat pana tarziu dupa al Doilea Razboi Mondial.

Atractii turistice Glasgow

Tag: Obiective turistice Glasgow, Atractii turistice Glasgow, De vizitat in Glasgow, Ce vizitam in Glasgow, Top atractii turistice Glasgow, Top obiective turistice Glasgow, Ghid turistic Glasgow.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne