Obiective turistice Heidelberg, de vizitat in Heidelberg, Germania
Home / Orase / Obiective turistice Heidelberg, Germania

Obiective turistice Heidelberg, Germania

 
 

Frumusetea naturala a Heidelbergului este creata de imbratisarea muntilor, padurilor, podgoriilor si raului Neckar... toate incununate de faimosul castel ruinat. Neckar si Rin se intalnesc in apropiatul Mannheim, un centru industrial major si al doilea port fluvial ca marime din Europa. Schwetzingen, cunoscut drept capitala sparanghelului german, se afla in centrul triunghiului.

Daca exista vreun oras din Germania care sa conserve spiritul tarii, atunci nu poate fi decat Heidelberg. Zeci de poeti si compozitori, practic intreaga miscare romantica germana din secolul al XIX-lea, l-au preaslavit. Goethe si Mark Twain s-au indragostit amandoi aici: scriitorul german de o tanara frumoasa, autorul american de oras in sine. Sigmund Romberg a stabilit orasul ca fundal al operetei sale Printul student, iar Cari Maria von Weber a scris aici opera romantica Der Freischiitz. Compozitorul Robert Schumann a fost student la Universitatea locala.

Faima Heidelbergului depaseste mult marimea orasului
; populatia este de 140.000 de locuitori, dar anual peste 3,5 milioane de vizitatori ii umplu strazile.

Heidelberg a fost centrul Palatinatului Inferior. La sfarsitul Razboiului de Treizeci de Ani (1618-1648), principele elector Cari Ludwig si-a maritat fata cu fratele lui Ludovic al XIV-lea, sperand sa aduca pacea in Renania. Dar cand fiul principelui elector a murit fara a avea urmasi, Ludovic al XIV-lea a folosit alianta matrimoniala drept pretext pentru a revendica Heidelbergul si in 1689 orasul a fost cucerit si jefuit. Peste alti patru ani, el l-a jefuit din nou, distrugandu-l. Din taciunii sai s-a ridicat ceea ce vedeti azi: un oras baroc construit pe fundatii gotice, cu strazi inguste serpuite si ulicioare.

Mai presus de orice, Heidelberg este un oras universitar, studentii reprezentand un procent insemnat din populatia sa. Iar spiritul tineretii se simte in restaurantele si puburile animate din Altstadt. In 1930 universitatea a fost extinsa si cladirile ei presara acum intregul peisaj al Heidelbergului si suburbiile sale.

Heidelbergul modern s-a schimbat sub influenta cazarmilor americane si a dezvoltarii industriale care s-a intins in suburbii, dar inima veche a orasului ramane intacta, degajand spiritul Germaniei romantice.

 
Vizitezi Heidelberg?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Heidelberg

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Heidelberg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Heidelberg:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Heidelberg obiective turistice, Ce poti vizita in Heidelberg, Top obiective Heidelberg, Top atractii Heidelberg, Heidelberg locuri de vizitat, Locuri de vizitat Heidelberg, Locuri de vizitat in Heidelberg, Heidelberg atractii turistice, Heidelberg de vizitat, De vizitat in Heidelberg, Ce vizitam in Heidelberg, Top atractii turistice Heidelberg, Top obiective turistice Heidelberg, Heidelberg ghid turistic, Calatorii in Heidelberg.