Skrip din Insula Brac, obiective turistice Insula Brac

Skrip, Insula Brac

Obiective turistice Insula Brac

Acest satuc pierdut se afla la circa 8 km de Supetar. Este asezarea cea mai veche de pe insula, una dintre cele mai intacte si ireale. Drumul se strecoara prin frunzis, casele se raresc, flori pe ambele laturi, si fasii de mare.

In varful colinei se regaseste intre zidurile intunecate de un tarc de vite, o mana de case din piatra incantate sa priveasca o vale extrem de verde, la o inaltime de 251 metri. In tacutul parfum al padurii si al minelor, casutele, vechi exemple de arhitectura rurala, sunt intacte, joase cu acoperisuri patrate; apoi sunt zidurile neten-cuite, ramasite ale fortificatiilor ilirice, portiuni de ziduri medievale si Radojkovid kula, tumul Radojkovic construit in timpul razboaielor dintre Venetia si turci.

Cerinid Kastel, castelul din Cerinic (1618) ramane sa dormiteze intre ziduri racoroase in acest august torid; in salile sale se afla o colectie mini: descoperiri arheologice si o frumoasa imagine a unei nave.

In cladirea parohiala Sv. Jelena (Sfanta Elena) se pastreaza o icoana de altar atribuita lui Jacopo Palma cel Tanar; abia afara din biserica Sf. Duh se afla un mic cimitir: lespezile funerare au gravate insemne si simboluri ale meseriilor, sunt asezate pe un damb cu vedere spre panorama campurilor si a acestei vai verzi: o oaza pe o insula stancoasa.

Bilete de avion spre Insula Brac:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Skrip:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne