Obiective turistice Insula Krk, de vizitat in Insula Krk, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Insula Krk, Croatia

Obiective turistice Insula Krk, Croatia

 
 

Parte din Golful Kvarner, Insula Krk masoara 409 km patrati si este cea mai mare din Croatia. Este conectata de continent printr-un pod maiestos, ale carui arcade sunt cele mai lungi din lume (aprox. 650 m), dupa cele ale podului din Sydney, Australia. Dincolo de acesta se intinde o zona joasa, abia ondulata de o culme de inaltimi din calcar si frunzis mediteranean.

Krk sau Insula de Aur, cum a fost numita in trecut, nu are farmecul insulelor, deoarece extinderea teritoriului este lipsita de sentimentul de suspans si de asteptare. Se traverseaza o campie vasta, ondulata de prezenta tufelor de mur, mici vile moderne, paduri, satucuri antice; apoi, apar plajele foarte lungi, din stanci sfaramate in pulbere, apa transparenta unde, familii linistite din jumatate de Europa, isi instaleaza corturi printre pini. Campingurile si hotelurile nu lipsesc, sunt economice si enorme aidoma acestei coaste joase. Krk este o alta fata a unei Adriatici inca nordica, un tinut simplu, spartan, aproape rece. In cautarea felurilor de mancare traditionale si a unui pahar de Zlatna Vrbnicka zlahtina, vinul local, se descopera satucuri calde, incitante, in care se traieste solitudinea si trecutul, si unde traditiile, ca si costumele, se transmit din tata in fiu.

Catun aproape bizantin ce inca mai pastreaza parfumul Orientului, cladiri mici din piatra alba, clopotnite si turnulete ce se inalta spre cer, ca o imbratisare. Krk, capitala a insulei, se oglindeste intr-un golf larg al versantului sud-vestic. Case noi, destinate turismului, un mic port cu vaporase, firme de barci-taxi ce dezvaluie secretele insulei (pestera Vrbnik, mica insula Plavnik unde, intr-o vreme, se pescuia coralul rosu). Fasia din ciment a digului da o oarecare tristete, in departare se vede targul vechi, mozaic de pravalii si cafenele.

Nu sunt multe locurile destinate divertismentului, dar seara este placut sa stai la cafeneaua Malik, pe malul marii la Baska, unde este preferata mai ales muzica jazz sau canta grupuri iugoslave din anii saizeci ai secolului XX. Pentru cei foarte tineri, la Krk este discoteca Jungle, la Malinska este Cross-road, iar la Baska este discobarul Portafortuna.

 
Vizitezi Insula Krk?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Insula Krk

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Insula Krk:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insula Krk:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Insula Krk obiective turistice, Ce poti vizita in Insula Krk, Top obiective Insula Krk, Top atractii Insula Krk, Insula Krk locuri de vizitat, Locuri de vizitat Insula Krk, Locuri de vizitat in Insula Krk, Insula Krk atractii turistice, Insula Krk de vizitat, De vizitat in Insula Krk, Ce vizitam in Insula Krk, Top atractii turistice Insula Krk, Top obiective turistice Insula Krk, Insula Krk ghid turistic, Calatorii in Insula Krk.