Obiective turistice Maastricht, Olanda
Home Orase Obiective turistice Maastricht, Olanda

Obiective turistice Maastricht, Olanda

 

Frumosul si linistitul oras universitar, industrial (cu masura), comercial si cultural, desi trece de 100.000 de locuitori, si-a pastrat aerul medieval.

Este cea mai veche asezare citadina din Olanda. Cunoscuta ca un important nod de comunicatii inca din vremea romanilor, care au construit aici un pod peste Meusa (Mosae Trajectum), resedinta a unor prime abatii crestine (St. Servatius), cetatea si-a schimbat apartenenta de mai multe ori. A fost sub autoritatea francilor, apoi a contilor de Brabant si, mai tarziu, a episcopului de Liege.

In 1579, asezarea a fost trecuta prin "foc si para" de spanioli, ramanand doar cu 400 supravietuitori, pentru ca in 1632 sa intre in componenta Provinciilor Unite.

In 1673, maresalul Vauban, in fruntea a 40.000 de francezi, a supus cetatea unui asediu teribil, la care a luat parte insusi Louis al XIV-lea.

Francezii au pierdut 8000 de oameni, printre ei aflandu-se si muschetarul D'Artagnan, eroul lui Alexandre Dumas.

In 1748 primeste o noua "vizita" a francezilor, comandati de asta data de maresalul de Saxa (marele capitan de osti al lui Louis al XV-lea) si, ca urmare, este anexata impreuna cu Breda la Franta.

Va fi restituita definitiv Olandei abia in 1814. Fluviul Maas, de la care vine numele asezarii, imparte partea centrala a orasului in doua cartiere distincte:
- Wyck, in care se afla gara feroviara, hoteluri, magazine
- Kommelkvartier, de fapt, nucleul localitatii.

Atractii turistice Maastricht

Tag: Obiective turistice Maastricht, Atractii turistice Maastricht, De vizitat in Maastricht, Ce vizitam in Maastricht, Top atractii turistice Maastricht, Top obiective turistice Maastricht, Ghid turistic Maastricht.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne