Obiective turistice Nisipurile de aur | atractii turistice Nisipurile de aur, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Nisipurile de aur, Bulgaria

Obiective turistice Nisipurile de aur

Publicat la: 2012-02-27
Obiective turistice Nisipurile de aur din Bulgaria

Numele statiunii Nisipurile de Aur provine dintr-o veche legenda a locului care spune ca in urma cu foarte multi ani, niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformind aurul intr-un nisip splendid.

Statiunea Nisipurile de Aur este situata la 17 km nord de orasul Varna. Datorita frumusetii naturii, clima propice ,nisipul fin si auriu si izvoarele termale, statiunea Nisipurile de Aur este socotita perla litoralului bulgaresc.

Faleza este intinsa, in unele locuri depaseste 100 metri latime, si o sa va uimeasca cu nisipul fin si auriu. Apa marii este limpede si linistita raminind calda chiar si in timpul noptii.

Pamanturile bulagresti sunt amplasate la rascrucea importanta intre Europa si Asia si sunt populate inca din timpurile antice. Toate popoarele care au locuit pe acest pamant traci, bulgari si slavi, au lasat propria lor urma in cultura mondiala. In toata lumea sunt celebre Necropola de la Varna, datand de 4.000 de ani i.Hr. care a pastrat cel mai veche aur prelucrat din lume, mormintele si sanctuarele tracice din Kazanlac, Svestari, Starosel, Alexandrovo, comorile tracice vestite in toata lumea.

Sunt numeroase monumente grecesti, romane si bizantine din antichitate si Evul mediu timpuriu.

 

Harta obiective turistice Nisipurile de aur - Long: 28.044052, Lat: 43.289017

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Nisipurile de aur, atractii turistice Nisipurile de aur, de vizitat in Nisipurile de aur, obiective Nisipurile de aur, atractii Nisipurile de aur, turism Nisipurile de aur.