Rezervatia Breite din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara

Rezervatia Breite

Obiectiv turistic din Sighisoara

Pe platoul Braite de langa Sighisoara se afla cel mai mare, reprezentativ si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu goruni si stejari multiseculari din centrul si estul Europei. Prin originea sa, platoul Breite este o padure modificata cultural, purtand atat amprenta culturii locale sasesti de peste opt secole, cat si a unei naturi bogate si variate. Aceasta origine dubla confera rezervatiei Breite valori exceptionale multiple - de la cele istorice, culturale si ecologice, pana la cele estetice si emotionale.

Atat din punctul de vedere al patrimoniului natural, cat si ca marturie vie a istoriei orasului Sighisoara, Breite reprezinta o valoare unica in Europa.

Istoria platoului se schimba in epoca moderna, cand aici incep sa se organizeze impresionante serbari campenesti, la sfarsitul primaverii sau inceputul verii. Perioada calda a anului incepea cu o sarbatoare care reusea sa anime intreg orasul: "Skopationfest". Aceasta era o sarbatoare a primaverii organizata anual de scoala.

In interiorul bisericii altarul in stil gotic tarziu, in forma de triptic a fost realizat in mai multe etape intre 1515-1524.

 
Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rezervatia Breite:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne