Satul scufundat Bezid din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara

Satul scufundat Bezid, Sighisoara

Obiective turistice Sighisoara

Este amintit prima data in documentele istorice in anul 1566. Bezidul Nou, practic, a disparut sub ape din momentul construirii Barajului cu lac de acumulare pe raul Bezid pentru a impiedica inundatiile frecvente din aceasta zona. Casele neinundate, desi in stare de degradare avansata, inca mai sunt locuite. Pe malul lacului au aparut in ultimii ani case de vacanta, oamenii fiind atrasi de posibilitatile de recreere oferite de apa lacului: baie, pescuit, plimbare cu barca etc. Din lac ies varfurile copacilor pe care pescari si-au amenajat platforme unde se instaleaza inca de la primele ore ale diminetii.

Fiind singurul lac de acumulare din judetul Mures, lacul BEZID prezinta un real potential pentru dezvoltarea turismului ecologic-recreativ si a pescuitului sportiv. In orasul Sangeorgiu de Padure s-a nascut Bodor Paster (1788-1849), constructorul fantanii cantatoare de odinioara din Targu-Mures.

Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Satul scufundat Bezid:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne