Obiective turistice Roma, de vizitat in Roma, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Roma, Italia

Obiective turistice Roma, Italia

 
 

Roma nu are pereche. Niciun alt oras nu poate egala bogatiile arhitectonice, artistice si istorice si niciun alt oras nu poate sa ofere plimbari in asemenea locuri care iti taie respiratia.

Pentru a vizita toate obiectivele turistice din Roma marcate, ai nevoie de cateva zile. In Roma te vei lovi, in egala masura, si de neajunsurile epocii moderne - adica mult zgomot, trafic aglomerat si poluare si, la prima vedere, mai ales in verile inabusitoare, este prea agitata pentru a te simti bine. Daca aceste afirmatii iti vor parea nelalocul lor, ia-le ca pe un avertisment - este usor sa uitam ca Roma are un prezent problematic, nu doar un trecut glorios. 


Cea mai buna abordare a orasului este una indirecta. Evita sa te repezi de la bun inceput catre marile obiective turistice carora li se face reclama din abundenta si destinde-te cu o cafea sau cu o plimbare scurta prin piatete - Piata Navona si Campo de Fiori sunt doua dintre cele mai bune alegeri.

Aminteste-ti ca a te bucura de un oras nu inseamna doar sa vezi cat mai multe obiective turistice, asa ca ofera-ti timp pentru hoinareala prin aceste zone sau prin altele, precum Trastevere si Ghetto, doua dintre cartierele vechi ce merita vazute.

Cand esti pregatit pentru vizitat obiective turistice, o harta buna si un minimum de simt al orientarii te vor duce in locul dorit, pentru ca in orasul vechi nu este greu sa te orientezi.

Multa vreme un popular loc de intalnire, treptele spaniole au fost denumite astfel dupa Ambasada Spaniei. Foarte vizibil este Monumentul Victor Emanuel al II-lea, un altar colosal inchinat unificarii Italiei, unde se afla si mormantul Soldatului Necunoscut. Monumentul este flancat de Dealul Capitoliului, inima vechiului oras. Trei drumuri principale pornesc din piata, fiecare fiind un traseu potrivit pentru expeditii de vizitare.

Primul este Via dei Fori Imperiali, care merge spre sud, trecand pe langa Forumul roman si Colosseum, doua dintre piesele de rezistenta ale orasului. De asemenea, drumul ofera un acces usor spre Forul Imperial, San Pietro in Vincoli (renumita pentru statuia lui Moise de Michelangelo) si doua dintre cele mai interesante biserici, San Clemente si San Giovanni in Laterano.

Toate aceste obiective turistice pot fi vazute lejer intr-o zi, desi cea mai importanta biserica din acest cartier, Santa Maria Maggiore, este intr-un loc mai izolat, intr-o zona nu prea placuta de langa Termini, cea mai importanta gara din Roma.

Din vestul Pietei Venetia, porneste Corso Victor Emmanuel al II-lea, a doua artera principala a Romei, care trece direct prin ceea ce este deseori numita "inima medievala si renascentista" a orasului. De fapt, ca pretutindeni in Roma, cartierul pe care il divizeaza - cel mai interesant, de altfel - este un amestec eterogen de monumente din toate epocile.

Obiectivele turistice importante sunt Palatul Doria Pamphilj, una dintre cele mai cunoscute galerii de arta ale orasului, si doua piete mari: Piata Navona si Campo de Fiori.

Tot felul de biserici si palate, ca si nenumarate alte cladiri vechi printre care te strecori pe stradute intortocheate sunt imprasiate in zona si ai putea petrece cateva zile explorand doar acest cartier. 

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie, viziteaza doar Pantheonul, cel mai bine conservat monument antic din Roma, si bisericile San Luigi dei Frances si Santa Maria sopra Minerva (care are o frumoasa sculptura realizata de Michelangelo).

O zona aproape la fel de atragatoare se intinde de-a lungul celei de-a treia artere din Piata Venetia, Via del Corso, care merge spre nord.

Strazile secundare ascund atractii turistice binecunoscute, ca Fantana Trevi si Treptele Spaniole, fara a mai vorbi despre Palatul Barberini (un muzeu important), si o retea de strazi in jurul Via Condotti care fac din acest cartier cea mai buna zona pentru cumparaturi. La capatul dinspre nord, Corso se deschide in Piazza del Popolo, dincolo de care se intinde Villa Borghesse si Villa Giulia.

De cealalta parte a raului Tevere, principalul rau al Romei, sta Basilica San Pietro, pentru care ai nevoie de o jumatate de zi ca s-o vizitezi, incluzand si o ora pe care s-o petreci in apropiere, la Castelul San'Angelo.

Tot in aceasta zona, in micul stat independent Vatican, se gasesc Muzeele Vaticanului (unde este Capela Sixtina) si cel mai mare complex muzeal din lume.
 
 
 
  Vezi harta metrou Roma - Click aici!

 
Vizitezi Roma?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Roma

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Roma:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Roma:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Roma obiective turistice, Ce poti vizita in Roma, Top obiective Roma, Top atractii Roma, Roma locuri de vizitat, Locuri de vizitat Roma, Locuri de vizitat in Roma, Roma atractii turistice, Roma de vizitat, De vizitat in Roma, Ce vizitam in Roma, Top atractii turistice Roma, Top obiective turistice Roma, Roma ghid turistic, Calatorii in Roma.